Pages

Tuesday, May 24, 2011

Rindu Nak Menaip Kat Sini


SAWANG SUDAH.....

Spidernyer belum ader lagi la huhuhu.....

So, before lelabah dtg menyerang blog Liz nie.....

Better Liz tulis sepatah dua kata.....

Sekarang tersangat sangat la bizi (konon hari2 pun bizi katenye).....

Asal x hapdet je bz, asal bz je x hapdet.....

Tapi yang penting, hari2 Liz jenjalan blog korang.....

Cume x dan tinggal komen je.....

Ke nak 'SMTI' jek?! ;-P.....

Kalo Liz lambat reply komen jgn mare ye.....

Sangat2 appreciated komen itew.....

Yelah, reader blog nie pon bape kerat je kan :-).....

So, yang singgah 2 3 org tu la sgt2 Liz sayang hehehehe.....

Eh betul nie, ikhlas dari hati ke hati.....

Kalo de mase nnt Liz akan cube hapdet sume citer2 yang ader.....

Sungguh sungguh banyak.....

Ermmm....tengah bulan June depan Liz akan ke utara tanahair...

Tinggalkan 3 org kesayangan Liz ittew.....

Hopefully everything will be fine.....

Insya Allah.....

Monday, May 16, 2011

Chocolate Lounge

Sana sini orang bercerita...

Sekali rase teringin sungguh la plak...


First sekali mahu yang ini

v

v

v

v

v

 :: Chocolate Affair ::



Bila nak pi ye??


Emma,xmo join??

Wednesday, May 11, 2011

Mummysyafie Giveaway

Kali ketiga Liz join giveway.

Kali nie walaupun agak terlambat (sebab bz studi-KONON :-P),wajib kene join gak giveaway Kak Nor nie.

Hadiah mantoppp beb!!


Syarat Penyertaan

Mesti menjadi follower Mummysyafie - lame dh i follow u hehehe :-)

Buat satu (1) entry mengenai contest ini - bereh!!

Letakkan BANNER di sidebar blog anda dan backlink ke entry ni - nie pun setle!!

TAG 3 rakan anda - Liz pilih kengkawan yg baru berjinak2 dlm blogging :


Akhir sekali jangan lupa tinggalkan perkataan "saya nak GA ini" berserta url 'contest' peserta di ruangan komen - done !!


Tarikh tutup penyertaan :16 Mei 2011 (Isnin depan) jam 12.30 tgh

Pemenang akan dipilih melalui cabutan yang dilakukan pada 16 Mei 2011 dan pemenang akan diumumkan pada 17 Mei 2011




GUD LUCK TO ME :-D

Tuesday, May 10, 2011

Monday, May 09, 2011

House Warming 30.04.2011

Alhamdulillah,selamat sudah kenduri kesyukuran yg dah agak lama Liz dan hubby rancangkan.Walaupun time agak silap coz cuti panjang,tapi kehadiran amat memberangsangkan.Thanx pada sume yg hadir :-D

Oleh sebab pic adalah banyak maka Liz dgn sgt rajin dh mengedit jadi beberapa pic sajork!!


:: The crowded (saudara mara dan jiran2) ::


:: The food.Nasi minyak/dalca/ayam masak merah/jelatah/papadom/air sirap limau/buah tembikai-->Sangat YUMMILICIOUS!!Thanx to AJMAL CATERING!! ::


:: Sate import from Tanjung Karang-->sbb 30sen secucuk!!Apam Polkadot-->my sis oder kat mane tah.Brownies & fruit tart yg sgt syedap dari Sweetylicious ::


:: Me with guest ::


:: MACARON & RED VELVET CAKE YG SGT2 MARVELOUS FROM ANGEL CUPID KITCHEN ::
Thanx Rina coz siap delivery ke rumah lagi that morning.Suke dapat jumpe u!!And also thanx for the free gift macaron ::


My 2 precious yg rasmikan cake cutting mlm tu!Kire2 sekali sambut belated besday for both of them la.Last Nov (Sarah 5 years) and last Jan (Iman 4 years) x celebrate coz kami membizi pindah ke Shah Alam aritu.

Aper pun,alhamdulillah...sume dah berjalan dgn lancar.Next2 time leh wat kenduri kendara lagi heheheheh...

Souvenir Yang Cantik.Time Kasih...

Haritu dapat souvenir dari one of our course participant kat sini.Tau2 je la kalo dh handle peserta2 yg 'besar2' nie.Buah2 tangan pon mesti yg 'besar2' gaks!


Rezeki kami yg kecik2 nie la nampak gayanya.Alhamdulillah...


Made by : SMV ERT Setapak


Sangat suka ngan pouch itu!Buat dari kain lace tau!


Sunday, May 08, 2011

Selamat Hari Ibu :-D

6 tahun Liz telah bergelar ibu...

6 tahun yang sungguh sungguh bermakna dalam kehidupan...

6 tahun yang telah mengajar Liz erti keibuan...

Namun,Liz masih belajar dan belajar...

Untuk menjadi ibu yang terbaik dan terbaik...

Untuk anak anak Liz...

Insya Allah...

Untuk mak Liz,Pn Naemah Abdul Majid & mak mertua Liz,Pn Rosnah Imen--->Selamat Hari Ibu.Terima kasih kerana telah menjadi ibu yg sempurna & terbaik buat Liz dan hubby.Doakan agar kami dapat membalas jasa2 yg telah dicurahkan selama ini.

Untuk semua kengkawan,Selamat Hari Ibu!!

Semoga kite semua akan menjadi ibu2 yg terbaik utk anak anak kita :-D

Lagu kat bawah nie khas utk korang semua...muahxxx....


Wednesday, May 04, 2011

Gelas McD

MOOD : SEDIKIT SEDIH :-(



Sekarang dh tersusun cantek kat kabinet dapur rumah Liz.(gasak disusun je,pakainya tak jugak)...

V

V

V

 




Time tu rasenye dh wat statement takmo tambah koleksi lagi kan?!


Tapi........


Ia dah kembali la!Kali nie design a bit different.

So,harini Liz dok sebok memakse2 hubby ngan adik Liz tolong menyambarkan yg first week punye (kaler hitam) utk Liz.Tapi sume branch yg dorang pegi sume dh xder stok la!!Maybe salah Liz gak coz lambat bertindak.Suke menangguh.Padan la muka sendiri.Patut since first day aritu dh pi rembatkan!My sis kate kat McD Setia Alam dh siap kuarkan yg peple dh.Takmo,Liz nak yg hitam jugak dulu.I nak 6 jugak!Each kaler i nak!Tolong!Tolong!

So,mood harini adalah sedikit sentap...Huh...

Tuesday, May 03, 2011

Senang Je Nak Menang Kan!

 Korang nak menang IPAD??
(even org len dh sibok pi kejar ipad2,kalo dapat yg first edition secara free xkan korang xnak??)

Atau lagi DAHSYAT.....


v

v

v

v

v

Nak memiliki Honda City (secara free of charge)??



Korang BOLE MENANG kalo korang nak...


Langkah pertama :

Rajin2 je klik SINI


Selamat Mencuba :-)