Pages

Thursday, September 29, 2011

Eid 2011 - Day 2

Citer raye lagi aci x??Halal je la ye.Saat2 kesempitan waktu mengapdate nie,kite post je ape yg dh ader dalam draf hikhikhik!

Ini sambutan raya kami utk hari kedua bagi tahun 2011.Cam ayat surat rasmi lak dah.Raye kedua Liz and family together2 ngan mak abah dan adik2 abah telah berangkat ke selatan tanahair.Transit pertama,rumah adik abah kat Seremban.

:: Anak2 Liz sedang mencuba2 mencungkil bakat2 yg terpendam
(kalo2 ader :D) ::
:: Bersama2 ibu kesayangan Liz ::
 
:: Memasang cita2 awal.Ohh..ayah nak Iman bergiat aktif dalam acara bolasepak sebenarnya tau!Ingat tu Iman  ::

****************************************

Lepas tu kami bertolak pula le Lubuk China, Melaka.Rumah kakak abah.Dapat la jumpe sanak saudara belah abah pulak.Gambar2 kat sana ader kat camera Mak Liz je coz i dh sibuk utk membizi bodikan diri bergosip2 di hari raya ;P


Bile petang hampir melabuhkan tirai,berangkat lah kami pulang ke destinasi asal.Sebelum balik Klang,kami singgah jugak rumah adik abah (sorang lagi) kat Desa Petaling.

:: Insan2 yang sangat saya sayang dan saya perlukan sepanjang hidup saya di dunia ini ::
 
:: Gambar raya kami sefamily yang agak ok sikit dari raya pertama.Anak2 dgn baju baru manakala ibu bapanya dengan baju recycle tahun lepas ::

SEKIAN :D

Wednesday, September 28, 2011

Hasil Dari Matta Fair Aritu

Hari nie genap 30 hari kite berhari raye di tahun 2011 nie.Last day Syawal nie beb!Marilah kite berdoa agar Allah melanjutkan usia kite semua agar dapat menyambut Aidilfitri untuk tahun2 seterusnya.

Hari nie mood Liz jugak ader sedikit swing.Maybe sebab workloaded kot.Tahlah...Tetibe ader sesuatu perasaan yg sukar digambarkan (ceh!ayat nak power je!).Jadi harini mau berhibanate sajork!(Boleh kah kamu Liz?!)


T_____T


T_____T


T_____T


T_____T


T_____T



Ohh...nie nak citer pasal hasil rembatan kat Matta Fair aritu.
Kami decide nak pi Lost World of Tambun sajork!Dekat,mudah,murah hehehe!!!
Yang penting anak2 i ber'happy-happy'an kan!

Last 2 day dah kol utk reservation.Insya Allah kami akan ke sana hujung Oct nie.Bole selebret besday i kat sane jugak kan!Memula ajak mak ngan abah Liz tapi abah cam malas so hanya kami berempat saje.


Pakej yg weol beli nie dh included hotel ngan theme park entrance sekali utk whole family.
Eermm....dah kene apply cuti nih.


Till then :D

Monday, September 26, 2011

Padini Warehouse Clearance

Berita agak gembira untuk kaki2 shoping :D


Kalo rajin silalah terjah!

Friday, September 16, 2011

Selamat Hari Malaysia 2011

Liz mengapdate hari2 cuti begini??!!Sgt terbaik :D 
(Padahal nie entry autopublish hikhikhik!)

Taula cuti kan!Liz pulak pagi2 nie sedang bersemangat nak pi berbaris sambut hari Malaysia kat opis.Oh..opis Liz pun ader sambutan ala2 kan dataran tu.Cume yg nie versi mini sajork la.Semalam dari pagi dh dok berkawad tunggang langgang dh.Maklumlah,lame tinggal zaman2 aktif nie.Liz ngan kengkawan mewakili program kami.Adelah dalam 15 org satu pasukan.Sgt seronok :D

Citer pasal kengkawan,arini saje nak share ngan korang pasal bebudak kesayangan Liz yg sudi menemani hari2 Liz kat opis nie.Walaupun baru lebih kurang 5 bln bersama since Liz bertukar ke sini,kami dh jadi sgt2 rapat.

Sempena hari Malaysia nie,Liz bagi gambar2 kami yg berlatarbelakangkan bendera Malaysia la ek!Patriotik la sket (konon) :P

:: 5 of us - jage tiang::

:: Plus seorang jejaka idaman malaya (la sangat!! #tddmka) ::

:: Kami lagi ::


dan........


yang nie special sket...

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V






SELAMAT HARI MALAYSIA UTK SEMUA!!
SEMOGA NEGARA KITA AKAN TERUS AMAN DAMAI DAN BEBAS MERDEKA...

Thursday, September 15, 2011

Eid 2011 - Day 1

Arini dah 17 Syawal 1432H.

Tapi Liz baru nak citer raye pertama aritu ahaks!
Bukan nak citer banyak2 pun.
Nengok2 gambar sudah.Dah tua2 sok ader gak kenang2an kan!

Raya tahun nie weol sambut jaaaauuuuuh kat kampung.
Kat Kuchai Lama sane.Jauh kan!
Memandangkan PIL Liz dah berpindah semula ke KL,maka xdelah kami dapat beraya di Batang Kali lagi sob sob sob....

:: Pagi2 dah kejut Sarah dan Man bangun mandi then ayah siapkan dorang ::

:: Mereka orang pertama yang siap ::

:: Kami pose2 dulu sementara tunggu mereka2 pulang dari sembahyang raya ::

:: My anak2 + anak2 saudara.Erm..Danial sorang je xder ::

:: My hubby leading acara bermaaf-maafan ::

:: Then my kid's ::

:: Adik2 lelaki hubby ::

:: Kurang satu family tahun nie.Adik perempuan hubby raye kat Perak umah in law's ::

:: Iman tgh mengecek duit raye dr Paksu ke Iman yg bagi duit raye kat Paksu??!!::

:: Adik perempuan hubby wif family ::

:: Kami-gambar sgt skema ::

:: Adik hubby & family ::

:: Paksu and anak2 buah ::

Kejap je raya kat Kuchai coz lepas mkn2 tu mak ngan abah hubby folo adik hubby balik raye umah in law's kat Johor pulak.Then kami terus shoot ke Klang umah mak abah Liz.Senang kan raye kami hehehe...

Next entry,raye ke2 kami pula.....

Tuesday, September 13, 2011

Berjaya Times Square Theme Park

Sape2 yg pegi Matta Fair aritu mesti dapat voucher Times Square Theme Park nie kan?!

Beli 1 adult tiket dapat 1 free utk child.Weol dapat 2 voucher so mmg aci sgt2 la.Just beli 2 tiket adult je.Kalo hujung minggu tiket adult pon dh RM37 sorang.Child pulak RM27 sorang.Jimat la RM 54 kat situ.Ader sape2 dh pegi sini??Best ke tak??Tgk kat website cam ok jugak utk bebudak la kan!

Nanti nak usha2 date nak bawak my 2 cekodok's tu lepak sini :D

Monday, September 12, 2011

Lebuhraya LATAR

Last 2 days Liz sure korang2 punye jadual pun packed macam Liz gak kan!Banyak sungguh open house yg nak di attend.Kang kalo x gi takut ader yg sentap lak hikhik!

Same la cam Liz ni ha.Walaupun demam+batuk+selsema+sakit kepala tetap jugak gagah coz pi makan kan!

Sabtu Liz ngan anak2 (sahaje) merajinkan diri ke rumah fiza kat Presint 11.Hubby x dpt join coz kene pi training bola dier tu.Malam suppose pi rumah Pejal kat Bkt Kemuning tp sebab sakit pale sgt2,terpakse membatalkan hajat tu.Sori Jal!Insya Allah next year aku smpi huhuhu..

Pastu semalam pun same gak.Memula gi rumah neber depan rumah.Sumbat sikit2 je coz pastu nak pi umah uncle Hubby kat Batang Kali lak.

Nie nak citer sket psl hiway LATAR.Ekceli semalam hubby saje2 nak try hiway ni nak ke Jalan Sg Tua.Kate link dr Kuala Selangor ke KL kan!Dari rumah weol folo hiway Guthrie then ader exit ke arah Selayang.Weol folo the flow sajo lah.Bajet akan kuar ke arah Batu Caves sane.Konon2 nak elak jem kat Tol Rawang,tu yg xmo ikut Guthrie smpi habis tu.

(sumber:en gugle)

2 exit nie....

Yg kiri akan ke Bandar Rawang.Yg kanan tu la arah ke Selayang.Betul2 depan Hutan Lipur Kancing tu keluarnya.Mmg agak jauh nak ke Batu Caves balik.Tapi sebab dh tersalah pilih,jalan je la kan!Kalo weol kuar ke kiri tu mmg dh dekat benor dgn Bandar Rawang.Dekat Tesco Rawang sane.

Tapi takpe,atleast weol dh tau penghujung hiway LATAR nie kan!Next time dh leh bajet nak ikut jalan mane.

 Yang nie lak map keseluruhan hiway LATAR.Memang serba sedikit dapat menshortcutkan perjalanan la.Tol kami semalam RM2.Maybe kalo dari Kuala Selangor ader lagi 2 3 tol lagi kot.

Sebab dh pueh sgt makan semalam,hari nie Liz sambung penangan batok-tak-hengat-dunia-sampai-sakit-pale-sgt-sgt-padan-muke-haku.Nak x nak kene redha coz banyak keje opis yg menanti.Hujung minggu nie nak ke Sg Petani lagi huhuhu.....


To Mira,sori x dapat nak pi rumah Mira semalam.Balik rumah uncle akak pon dh lewat.Maybe next year ye :D

Sunday, September 11, 2011

Citer BE Saya

First time nak citer pasal nuffnang kat blog nie :D

Selalu bukan xmo,tapi i malu.....blog nie bukan ade reader pon.Takmo la poyo2 heboh pasal income yg 'sgt' juta2 Liz tu hehehehe.....

Liz letak ad pon coz alang2 dh ader blog kan.Tak salah rasenye.Kalo ader,aderlah.Kalo xder pon tak ralat rasenya.

Tadi saje2 cek akaun Nuffnang Liz.Tgk2 ader buffered earning yg nuff bagi kat blog Liz.
TQ Nuffnang :D...


Ekceli before2 this pon ader jugak 2 3 BE yg Nuff kasi tapi cam Liz kate earlier,i MALU ;P
Blog lain bukan setakat 2, tapi 6 7 BE sekali ngap.Itu lah blog2 idolaku hehehe.....

Aperpun, lagi sekali.....thank you Nuffnang!!Rajin2 la letak BE lagi kat blog x tersohor sgt nie hehehe....

Saturday, September 10, 2011

Rezeki Raya 2011 Utk Anak Anak Saya

Lame blog nie bercuti raye kan!

Liz masuk keje hari Rabu lepas (7/9/2011).

Gambar2 raya x resize lagi.Bukan banyak pon tapi leh la kalo nak share kat sini :D

Utk kasi warm up mood menghapdate,kite kasi tgk cukai2 pintu yg anak2 Liz dh kutip minggu pertama raya tahun nie.

Pengumpul cukainye dh tentu la Liz kan!Alah...korang pon mesti same jawatan ngan i!Kalo x tlg simpan, tah mane di sepah2kan.

Erm...tu x sume lagi tu.Cukai yg kendian2 tak snap pulak hehehe.....



*nampak 2 sampul yg Liz asing tu??Tu pembayar cukai tertinggi setakat nie!Dah tentu dari Atuk Din ngan Wan Mah :D

Friday, September 02, 2011

Salam Aidilfitri 1432H

ENTRY MELEKAT SEMPENA RAYE :D



Teristimewa buat semua kawan2 alam maya,kawan2 pejabat,kawan2 opis lame dan sume yang tersinggah ke blog saya ini.

Semoga berbahagia di hari raya ini bersama keluarga tercinta....