Pages

Friday, October 28, 2011

Time Kasih Domino's

Satu lagi besday treat...
(besday dah berlalu,tapi nak citer jugak ;P)

Yang kat bawah nie pulak emel daripada Domino's sempena besday jugak.


SMS pun dorang ader hantar untuk wish.

TQ Domino's :D


Ermmm...bile pulak nak oder nie ye??!!

Kalo Hari2 Camni Kan Best!

Pagi tadi dengan cubaan berani mati Liz kuar rumah pukul 7.15 pagi.Bese kan before 6.45 pagi dah kene kuar kalo nak swipe card sebelum pukul 8 pagi.Tu pun kenkadang terlewat seminit dua.Tapi pagi nie Liz sempat siapkan bekpes utk Sarah dan hubby dulu baru gi keje.Iman cam bese xmo makan.Tapi dah suh dier makan bekal roti dier tu kat sekolah nanti.Sambil2 tu sempat gak grab satu roti gardenia + tuna utk Liz mencekik otw to opis hehehe...

Ekceli Liz berani kuar lambat sket sebab semalam dah tengok jalan dari rumah ke opis memang lengang.Maybe ramai yang cuti lagi kot.Kalau tak,jangan harap dari Shah Alam ke Kiara setengah jam je.Berzaman la dalam kete tu.Kalo x sejam,tak sah!

Ohh...semalam my ex-colleugue-->Jasmin ader kol.Borak2 ngan dier.Then dier suggest nak berkumpul2 beramai2 dgn Emma,Kak Bahiyah dan sape2 ex-JPN KPKT yang seperjuangan dulu.Mesti best kan kalo jadi.Liz sangat2 rindukan mereka semua.Harap2 jadilah next Januari kite berjumpa jumpaan ye!
My darling hubby,sila izinkan saya ye :D

Thursday, October 27, 2011

Kembali Ke Pangkal Jalan

Assalamualaikum....
Hari nie first day keje lepas 5 hari cuti.
First day keje lepas 10 hari x masuk opis.
Mane tak.Lepas abis kursus terus sambung cuti.
Terbaikkan!

Citer2 kat Tambun akan menyusul kemudian.
Tgh merajin2 kan diri meresize dan mewatermarkkan gambar.
Overall,Lost World of Tambun memang best!
Anak2 Liz hepi sangat2!
Me as a mom lagi la hepi kalo anak2 dah hepi!

So,arini Liz nak suh korang layan Cleopatra Stratan je la ek :D

:: So comel yang cute :

Tuesday, October 25, 2011

Bertambah Setahun Lagi

Yeahh!!Hari nie hari jadi saya!

Impian untuk tahun ini dan tahun2 seterusnya,semoga hidup Liz dan family sentiasa dirahmati dan diberkati Allah S.W.T,dimurahkan rezeki,dipanjangkan umur agar dapat membalas jasa semua orang terutama mak dan abah Liz.Liz sangat2 bersyukur kerana dikurniakan suami yang baik,anak2 yang sihat dan bijak dan kawan2 serta orang2 sekeliling yang sangat menyayangi antara satu sama lain.Alhamdulillah...Sayang kamu semua sangat2!!


p/s: Ini autopublish entry.
Liz masih lagi di negeri Perak,bercuti2 bersama family tersayang :D

Pada yang 'berhari raya' esok------> Happy Deepavali...

Monday, October 24, 2011

2 Hari

Liz bercuti 2 hari start arini:D
(eh silap..3 hari plus Deepavali)...


Doakan kami sefamily selamat pergi dan kembali (walaupun bercuti dalam negeri)...

Saturday, October 22, 2011

Cuti-Cuti Malaysia

Alhamdulillah,semalam Liz selamat pulang ke pangkuan family tercinta lepas 4 hari pergi berkursus di Puteri Resort Melaka.Petang sampai kat JPA tunggu driver amik then antar sampai opis.My hubby tunggu kat opis dalam 4.30ptg.Hantar barang kat rumah dulu then malam baru balik rumah mak abah nak pi jumpe darling2 Liz yang 2 orang tu.Liz tinggalkan dorang kat rumah mak abah sepanjang Liz berkursus.Mak ngan abah yang antar dorang tiap2 pagi gi tadika.Bukan takmo tinggalkan ngan hubby tapi sian hubby nak terkocoh2 every morning kan.

Mase kursus,memang tiap2 hari Liz akan kol tanye khabar anak2 dan hubby jugak.Tengahari dan malam nak tido tu memang akan kol la.Rindu tau!Yelah,lately selalu sangat Liz kene keluar.By middle of next month pon akan ke Sg Petani lagi.Kali nie dah la kene tunggu lame sikit kat sane.Huhuhu....tinggal lagi darling2 Liz tu.Dan time2 camni Liz sangat bersyukur kerana tinggal dekat ngan mak abah Liz dan mereka pun alhamdulillah masih sihat tubuh badan untuk same2 membantu Liz dan hubby menjaga anak2 Liz tu di masa2 Liz dan hubby memerlukan bantuan mereka.Maybe ader jugak yang cakap,dulu mak abah kene jage kami 2 beradik,nie dah pencen kene jage cucu2 pulak.Bagi Liz x salah rasenye orang tua kite same2 jage anak2 kalo mereka rase masih larat kan.At the same time,anak2 Liz pun bole temankan mak abah Liz yang memang tinggal 2 orang tu kan.At least xderla mak abah sunyi sangat.

Bulan nie dah Oktober kan!Kejap je dah nak akhir tahun.Dan insya allah,hari Isnin nanti giliran Liz,hubby dan anak2 pulak nak pergi bercuti bersama2.Dapat juge sambut besday Liz yang ke 32 nanti dekat Tambun hehehe....Rase cam agak padat Oktober Liz tahun nie.Takpelah,janji dapat meluangkan mase bersama family tersayang,penat2 semua tolak tepi.


:: p/s --- Hari Isnin kami datang ye :D ::


Oh ye...mane lagi tempat2 best kat Ipoh yang leh kami pi ye??Kalo ader yang tau leh roger2 LIz.Kalo Jasmin leh jadi tourist guide kami lagi best!Mane le Jasmin nie ye??!!

Monday, October 17, 2011

Saya Terjatuh Cinta Sekali Lagi....Aduhhh

Eh...my hubby relax ar Yang.Bukan jatuh ngan sesape pun tapi dengan yang kat bawah nie


v



v



v



v



v


:: Yang kaler biru ::


 :: Yang kaler itam ::


 :: Jugak yang kaler pink ::



 :: NOKIA N9 --- GILER KENTANG!! ::


Saya memang suke sangat-sangat kat kamu......uh uh uh...

Agak2 bile nak dapat ye??...ermmmmm.Ke nak masuk wishlist 2012??

Saturday, October 15, 2011

Terima Kasih Nuffnang & TGV.Saya Hepi Sangat-Sangat :D

Kelmarin bukak gmail kat henpon.Ader 3 4 emel baru x bace lagi.Pastu nampak satu emel dari Nuffnang nih.Ingat emel2 bese je.Memula cam tak caye.Tak puas bace kat henpon cap ayam Liz tu, terus nyibuk kat hubby yg tengah leka main game muka buku dier tu dekat laptop.Dan2 bukak gmail semula.Sekali bace nih...

(KONPEM :D)


v


v


v


v


v


v


:: Emel dari Nuffnang ::


YEAYYYYY!!


Liz dapat 4 complimentary passes daripada TGV sempena besday Liz yang bakal menjengok!!

Biasenye bile blogwalking terbace je entry2 nuffnanger's lain yang dapat pass nie.Dan sangat2 tak sangka yang Liz juga berpeluang mendapatkannya.Hehehe...
Almaklumlah,blog nie bukan blog2 yang terkenal pun.Setakat 2 3 kerat je pengunjungnye (tu pun kalo ader ahaks!!).Bak kate pepatah,hanya blogger picisan sajork :P

Aperpun,berjuta-jutaan terima kasih pada team NUFFNANG dan TGV yang sudi memberi Liz kejutan yang sangat2 mengejutkan Liz ini (serius!!ini bukan main2).Dan ketahuilah yang Liz sangat2 menghargai pemberian ini dan berharap akan ader lagi kejutan2 selanjutnya terutama daripada Nuffnang untuk Liz walaupun pendapatan blog hanyalah belasan ringgit sajork!Ehh..boley ke wish camtu??!!


Sekarang tengah berkire2 bile time free untuk gi pick up passes ni kat opis Nuffnang.Rase2 time lunch opis Nuffnang bukak tak??Hehehehe...

Wednesday, October 12, 2011

Jom Joget Joget

Dari last week lagi Sarah dan Aiman dah bagitau Liz yang hari nie dorang kene bawak sandwish ke sekolah.Iman nak bawak hotdog.Sarah pulak dengan cheese dier.Pagi tadi Liz top up lak ngan telur hancur.Kate nak sandwish kan.Ekceli memang every day pun Liz akan bekalkan dorang ngan roti.Sarah---> roti slices ngan cheese or roti bakar taruk kaya.Iman lak setia dengan roti gula dier tu.Maybe arini cikgu nak ajar cara2 wat sandwish kat dorang kot tu yang kene prepare sorang satu.Liz agak la hehehe...

So tadi message opismate bitau masuk opis lewat sket coz nak pi sekolah dorang jap.Then tanye sekali ngan teacher petang karang nak amik kat dorang kat sekolah atau rumah mama.Then teacher tu kate kat sekolah jugak.Then dier jugak bitau mama dah tak jage baby2 lagi.Just yang 3 tahun ke atas je.Yelah,since kisah aritu yang x abis2 lagi la tu.Liz masih berharap mereka akan menyelesaikan masalah itu dengan segera tanpa sebarang kesulitan dan halangan.

Erm...malam tadi dah start bersin2.Then pagi nie makin worse.Harap2 flu x datang mendampingi Liz.Leceh!! hehehe...Dan lagi satu,baru received emel dari JPA memaklumkan Liz ngan my opismate kene attend kursus kat Melaka next week Selasa sampai Jumaat.Cam tau2 je i cukup hari berkursus lagik hehehe...


Sebelum mengundur diri, saksikan aksi joget2 dari anak2 Liz buat hiburan ;P
(baru kene ngan tajuk entry kan!)

video

Friday, October 07, 2011

Perkara Yang Merunsingkan Saya Kebelakangan Ini

Semuanya terjawab di sini.....     KOSMO ONLINE

Juga di sini.....   UTUSAN MALAYSIA ONLINE

Dan di sini.....   HARIAN METRO ONLINE


Malah ader juga di beberapa blog2 yang lain


*****************************************

Buat pengetahuan semua, sehingga hari ini Liz masih lagi menghantar anak2 ke sekolah (bukan nursery) dan macam hari ni mak dan abah Liz akan pick up dorang tengahari.Walaupun perasaan bercampur baur namun Liz masih percaya mereka (guru2 kat sekolah) masih mampu mengawasi anak2 kami yang bersekolah ini.Buat makluman sekali lagi, sekolah dan mursery adalah di bawah pengurusan yang sama.

Sekarang juga Liz dah tau masalah sebenar nursery terbabit adalah tidak berdaftar dengan JKM.Satu kesalahan yang agak besar sebenarnya.Dan Liz akui juga,Liz tak siasat pulak awal2 dulu tentang status nursery terbabit kerana percaya dengan kredibiliti pemiliknya ketika Liz jumpe beliau dulu.Masa kami pindah last year pun hanya that nursery yang agak menonjol kat kawasan perumahan kami tu.Jadi itulah antara sebab kami hantar kiddo's di situ.

Liz betul2 harap agar masalah nie akan berakhir dengan segera.Sekiranya benar pihak pengurusan terbabit bersalah dan tempat itu ditutup,Liz akan cube cari nursery lain di kawasan Liz tu utk Iman utk 2 tahun seterusnya.Sarah insya Allah dah xder masalah coz tahun depan dier akan naik darjah satu.

Dan ader satu lagi yang Liz nak tahu dari pihak2 yang berkenaan tentang kes2 yang dikatakan berlaku melibatkan anak2 kecil di situ.Adakah benar atau hanya cerita2 kosong utk tokok tambah kesusahan yang ibu bapa lain alami sekarang??!!

Thursday, October 06, 2011

Siaran Langsung Belanjawan 2012

Ramai ke yang x sabar tunggu pembentangan bajet 2012 besok (7 Oktober 2011)??

Harap2 ader la berita gembira yang akan dikhabarkan kepada kite semua ye.
Tak kire sektor awam ataupun swasta.

So,petang esok ramai2 kite terjah sini 


v


v

v

v


v


v




p/s : jgn lupe siapkan keje pepagi ye ;P

Tuesday, October 04, 2011

Nursery Bermasalah??

Tadi time amik Sarah Aiman kat nursery,Liz jumpe ngan owner nursery tu.Maybe dier memang tengah tunggu parent datang utk amik anak2 kot.Ekceli citer memule camni.Last week on Friday dorang ader bagi satu memo utk parent mengatakan mereka akan aderkan perjumpaan pasal status nursery tu.Macam yang Liz penah citer sebelum nie.Nak jadikan citer pulak,ari Jumaat lepas Aiman dan Sarah demam so mmg Liz suruh mak abah Liz tengok2kan dan x antar ke sekolah dan nursery.Kebetulan hari Khamis malam tu memang Liz balik keje lambat.Kul 10 baru sampai rumah.So,messsage utk perjumpaan tu mmg x sampai pada Liz dan hubby.

Then tadi baru dapat citer sebenar yang mana starting besok, nursery akan ditutup.Rasanya untuk pihak berkuasa membuat siasatan lanjut.Dan untuk sementara jugak,anak2 yg umur 4-6 tahun akan dihantar dan dijaga di sekolah manakala below 4 years tu akan ditempatkan di rumah tuan punye nursery itu (yang terletak berdekatan nursery sekarang).Dengar macam agak rumit tapi itulah hakikat kami selaku ibu bapa akan hadapi.Meaning, start pagi esok, Liz dan hubby akan hantar Sarah Aiman terus ke sekolah.Bukan lagi nursery. Dan petang pula Liz akan ambil mereka di sekolah juga. Ermmm..memang rumit kalo korang nak paham tapi takpelah. Biar Liz je yang paham hehehe...Yang pasti, tenaga2 pengajar dan penjaga itu akan terus bersama2 owner utk terus menjaga anak2 kami itu.Itu yang sangat ibu bapa harapkan.

Berbalik kepada kebenaran atau penipuan, siapa yang berada di pihak yang benar, sapa yang salah..hanya ALLAH yang MAHA mengetahui.Liz sentiasa berdoa agar ALLAH akan memudahkan segalanya.Membuktikan yang BENAR dan yang TIDAK BENAR. Sentiasa memelihara anak2 kami sepanjang peninggalan kami selaku ibu bapa pergi mencari rezeki.Besar harapan kami agar KEBENARAN akan terbukti. Lambat atau cepat,yang penting pihak yang salah akan dihukum.

Dan sekiranya (Liz kate sekiranya ye!) pihak pengurusan yang salah,maybe kekurangannya adalah sewaktu di nursey kerana bagi Liz, selama lebih kurang 10 bulan anak2 Liz bersekolah di situ, terlalu banyak improvement yang Sarah dan Aiman telah tunjukkan. Contoh, Aiman yang berumur 4 tahun dah boleh membaca dan mengeja dengan baik.Sarah pula dah bole mengusai Bahasa Melayu dan English dengan baik sekali.Compared waktu dier di Smartreader dulu,dier hanya terer dalam Math!Begitu juga dengan bacaan ayat2 lazim.Liz sangat2 bangga dengan mereka berdua.Dari segi sistem dan cara pembelajaran taska, mereka memang superb!Ini pendapat Liz.Pendapat parent lain Liz tatau.

Esok,Liz akan terus menghantar anak2 ke sekolah seperti yang telah dikatakan tadi.Balik pun sama.Akan tunggu citer selanjutnya bile balik esok petang.Liz sangat2 berharap perkara ini akan dapat diselesaikan dengan segera dan menemui jalan yang betul.Doakan yang terbaik buat anak2 Liz dan semua anak2 yang bersama2 dengan mereka.


YA ALLAH,Kau tunjukkan kami jalan yang BENAR dan sebenar-benarnya.
Lindungilah anak2 kami sementara kami keluar mencari rezeki.
Sesungguhnya,hanya kepada MU kami memohon.
AMIN...

Saturday, October 01, 2011

Branded Baby Stock Clearance Sale @ IPC

Aritu dapat message dari DIGI pasal sale nie.Then i gugle :D

:: Credit to EverydayOnSales.com ::

Pada yang tgh mencari2 barangan baby tu,sini adalah destinasi yang patut masuk list :D

Besok last day ye!Hepi shopping...