Pages

Wednesday, March 04, 2009

Hujan Lebat!!!

Petang semalam hampir2 Liz ter'stuck' kat opis coz hujan lebat sangat.Dah 2 hari ni,sharp je pukul 5,Liz dah terpacak kat thumprint.Hehehe...Semangat tu nak balik.Tapi semalam,pukul 5 hujan tersangat2lah lebat.Nak pergi kat kereta pun sure kuyup.Tapi Liz redah gak.Dahlah xder payung.Sampai kete je habis lencun.Punyelah lebat hujan sampai jalan2 kat Bukit Tunku ni naik air.Jangan banjir sudah.Sepanjang2 jalan Liz bwk slow je.Kete2 lain pun same.Tapi sampai je depan TUDM,tgk2 hujan dah berenti.Tapi yang menakjubkan (wah!ayat!!),jalan x jem langsung even dari opis!Ekceli Liz mmg notice since isnin aritu,jalan nak balik Kuchai clear kalo Liz kuar opis kul 5pm.Compare dulu,ari2 dok dlm jem.Sampai rumah pun kekadang lambat.Arini pun sebab hujan,budget cam jalan mesti jem punye.Name pun KL.Kat sini Liz tepek gambar2 hujan semalam yg Liz snap sepanjang jalan nak sampai rumah.At least ader gak citer Liz arini hehehe...



:: Jalan Istana,see,x jem pun.Kete pun kurang ::


:: Depan TUDM-jalan nak gi KL yg jem giler ::


:: Alangkah bestnyer kalo hari2 camni ::


:: Dah sampai area rumah ai hehehe ::

5 comments:

-butterfly- said...

:: kak rose ni same le ngan iza..
:: syuke amek gambar time ujan lebat dr dlm kete
:: hehe
:: dlu slalu kene marah ngan abg jeps sebab die ckp nnt accident bru tau.
:: huhu

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Umi_Aliesha said...

ohh...x jem erk...akak risonya udah la gayat skit drive time2 ujan nih...pemandangan terhad ...plan nak ambik pkul 7.30-4.30...ekekekeke..takut jem punya psl..tak banjir erk jln2 nih..lega!

Kasih Aleeya said...

hi Liz... ada email ker? yg mana eh? mcm x der jer? cuba email lg sekali fadilla@mohr.gov.my atau akufillanie@yahoo.com dan adrie102@yahoo.com...send kat tiga2 address tu ok? well salam kenal!!!

Jepport said...

same lah korg b2 nie....
men2 dlm ujan ahaks...;p

LizHairi said...

izzah,
aler, kite menyenap gmbr secara berhemah kan kan!!hehehe

umi,
betul2,kalo nak lagi best,elok amik kul 7.30-4.30,jln lagi clear giler....

filla,
tq coz singgah sini.nnt liz email lagi sekali.so far baru 2 kali email hehehehe

jep,
well.....