Pages

Tuesday, May 26, 2009

MC Tapi.....

Balik dari rumah mak kat Klang ari Ahad (malam)aritu, hubby bawak kitorang gi minum kat mapley.Lepak jap minum2 then baru balik umah.Sampai je kemas aper yg patut dan later nak masuk tido coz besok nak kejekan.Time nak tido tu tetibe Sarah kate dier demam. Ingat dier main2 coz kenkadang saje nak pakai kool fever tu.Liz rase badan dier.Sah!Memang panas!!Mase kat Klang aritu Iman je yg demam.Siap bagi ubat bagai.Nak gi klinik pun dh lewat malam so Liz bagi Sarah makan ubat demam yg mmg ader ter 'standby' kat dlm peti sejuk.Pas tu Liz sapu kepala Sarah ngan air asam jawa dan basahkan sikit badan dier.

Then pagi besok tu tetibe Liz pun rase dah sengal2 badan.Rupenyer nak demam gak.Tekak sakit.Kepala berat.Then bagitau hubby nak gi klinik bawak Sarah and myself sendiri.Hubby kate xper,biar dier el and bawak weols gi klinik.Seb baik my hubby memahami.Lepas mandikan kiddo's and bagi makan ubat sume, weols pun pegi ar klinik.Then doktor kate kalo Sarah x kebah lepas 3 ari kene bwk dtg semula coz nak amik darah.Yelah,skrg ni mcm2 penyakit muncul.Takut jadi yg bukan2.Time ni Sarah cam dh ok sket.Maybe kesan ubat yg weols bagi sebelum pegi klinik tu.

Yang x leh blahnye,kuar je dr klinik Sarah siap demand nak gi Jusco beli buku Tinkerbell dier.Last week mmg Liz ader janji nak beli buku dier tapi x sangka lak dier ingat dan nak arini gak.Tgk gaye cam dier dh ok and Liz pun dh kurang demamnye,hubby terus bawak gi Jusco Cheras Selatan.Cadangnyer nak beli buku je tapi melalut2 siap beli baju semua.Buku Tinkerbell nye xder pun!Kebetulan,Jusco tgh sale!Liz pulak dapat lagi merembat sepasang lagi kasut Vincci yg pun tgh ader sale.Apsal Vincci sale giler2 ar?Maybe tu sume stok2 lame kot.Tapi pedulik aper,janji leh pakai gi keje kan!!Pasal buku Sarah tu later Liz akan try cari kat bookstore kot.Before this mase keje IIM senang sket coz slalu buku tu ader kat MyNews The Mall.La ni dh jauh sket nak pegi.Later2lah ye sayang Sarah!

:: Time nie Sarah frust buku Tinkerbell dier xder.Terus nak naik kude pusing ni ::

:: Sebelum balik umah ,weols gi makan kat Johnny's dulu ::

:: Sarah dah start melepek. Makan pun xmo ::

:: Tgk muke Sarah,kene pakse ni amik gambor.Padehal dier dh x larat dh tu ::

:: Iman still cool ::

:: Iman dgn sabar tgu ayah bg makan ::

2 comments:

Asmiza Supar said...

Liz... siannyer... sabarlah.. demam2 ni leh rehat sikit.. Allah bagi cuti tu... jgn lupa mkn ubat ok...

LizHairi said...

tq mimi...
demam2 ni nak wat keje pun x selesa.
tapi keje tetap keje.
cukup ar 2 ari mc tu...