Pages

Friday, November 19, 2010

Saya Sudah Berpindah Rumah

Dah 5 hari Liz ngan family officially jadi org Shah Alam.Maybe keputusan yg weol amik nie terlalu terburu2 dan keputusannya adalah mendadak.Mmg x ready aper2.And Liz supposely tgh plan nak mtk tukar je jbtn2 or kementerian yg berdekatan sini.Still under planning.Tapi disebabkan satu perkara yg sungguh2 x dpt dielak,by hook or by crook,kami terpaksa meninggalkan Kuchai Lama.Ya kawan2,HUBBY Liz adalah insan yg paling sedih syahdu meninggalkan rumah di Kuchai Lama itu.Banyak sentimental valuenya.For me, Liz di situ just for 5 years,so xderlah terasa sgt (walaupun sebenarnya rase sedih juga).Tapi for hubby,org kate bak tanah tumpah darahnye adalah di situ.Mau pakcik tu x sedih.Tapi takpe la yang!Berhiijrah dari satu peringkat ke peringkat yang lebih baik,bukan ke sesuatu yg TERBAIK!!Meh kite berfikiran positif.Bukan ke bagus,turun je kete terus masuk dlm rumah.Takyah susah2 naik tangga setinggi 5 tingkat.Dan bukan ke bagus bila paking xyah nak rebut2.Siap bole paking 4 kete lagi depan rumah!Takmo sedey2 lagi ye en hubby ku sayang!!

Since dok sini,jadual Liz sume dh tukar.Every morning bgn kul 5pagi.Kekadang lajak gak la ke 5.30pagi.Before this 6.30 br hegeh2 solat subuh.Siap2kan baju Sarah Iman nak bwk gi rumah nenek.Lepas solat and siap2 sume,dukung Sarah Iman masuk kete.Dorang sambung tido.Terus drive gi Kuchai.Ye kengkawan.Route baru Liz every morning,Shah Alam-Kuchai Lama-Pusat Bandar Damansara.Liz still antar kat babysiter lama.Coz Sarah pun still gi SmartReader sane.Sekarang tgh survey2 nak antar my 2 cekodok's nie kat nursery area2 sini.Kinder kat sini pun ader gak 2 3 buah.Nanti nak try2 gi tanye.

Pasal perjalanan pagi2 pun satu hal.Kalo dulu stuck kat TUDM je.Kali tambah lak kat Federal Highway.Mmg jem x hengat.Perjalanan balik pun dh tentu lagi hebat!Kalo dulu kuar opis kul 5ptg,kul 5.30 dh leh lepak kat umah.Sekarang dekat2 nk maghrib baru sampai Shah Alam.Redha jelah.Doakanlah Liz ye kawan2 agar dipermudahkan kehidupan selepas2 ini.Yelah,semoga Sarah Iman dpt sekolah and nursery kat area2 sini.Takyah dh Liz nk meredah Federal tu.And lagi best kalo dpt tukar opis area2 sini :-)

Hari nie dh 2 hari Liz mc.Batuk + sakit dada.Sarah Iman pulak demam panas.Tinggal kami bertiga je kat umah nie.Semoga my kiddo's akan segera sembuh.Amin!!

2 comments:

NONIE ABDUL AZIZ said...

selamat masuk rumah baru Liz..insyaAllah soon all will be ok..sementara nak sesuaikan diri kan...kalau bab nursery kat area AB tu mmg banyak..cuma survey la mana yang terbaik..:)

izz said...

tkpe liz... mmg sesuatu yg lebih baik menuntut pengorbanan.. slow2 yer.. janji dok umah sndiri .. take care my friend..