Pages

Friday, November 04, 2011

My Happiest Moment

Kita semua pasti ader kisah suka duka yang tersendiri yang akan diingati sampai bile2.Camtu jugak dengan Liz.Sepanjang 32 tahun hidup nie,ofcos la banyak sangat sangat sangat kisah yang telah dilalui oleh Liz dalam menjadi seorang manusia nie kan hehehe...

Tapi hari nie Liz nak share citer2 hepi je ngan uols.Yang sedey2 tu biar Liz kenang sendiri le.Tapi nie pun yang mane ingat je la ek!Pastu,jangan le mare coz takkan ader gambar2 menarik yang mengiringi stori mori Liz nie coz dulu2 mane nak ader kamera canggih2 cam sekarang nih.Dulu pakai kodak je.12,24,36.Hahaha...Kalo snap gambar tu blur,blur la ko sampai bile2 kan!Dahtu,album gambar gambar pun tatau simpan kat mane dah...

Okeh,kite mule dengan usia2 kekanak remaja.Mase sekolah rendah dulu,time mak abah gi keje,Liz ngan adik tinggal ngan nenek ngan atuk sebelah mak kat Kapar.Kami panggil nenek tu encik,atuk tu tata.Balik je sekolah kene gi ngaji pulak.Saat2 kegumbiraan start bile pulang dari ngaji.Main time!!Kumpul le sedara2 ajak main sama2.Main tepi longkang,tangkap ikan puyu,kalo ujan main becak.Petik daun kaduk main masak2.Sangatlah seronok!!Nak2 pulak time cuti sekolah.Sepupu sepapat balik kampung jugak.Double seronoknye :D

Pastu masuk zaman sekolah menengah.Dah beso sikit.Mak abah dah bagi kebenaran balik umah sendiri.Bile dah sampi umah cepat2 kunci pintu.Tapi kat sane,jiran2 sume kenal rapat.Mesti amik pot aper2 hal pun.Bukan bz body tau!Kenkadang ajak kawan2 sekolah datang umah.Lepak kat umah je.Nyanyi2,joget2!Tak caye?Sile percaye :D.Kami nie baik2 tau.Nak joget pun kat umah je.Pastu tukar la rumah kawan2 lain.Kire ikut giliran la.Mak abah x marah sebab Liz bitau mane Liz pegi mase tu.Sangat best!!Lagi best bile dapat green lite nak pegi Bandar Klang ngan kawan2 sekolah.Naik bas ramai2.Kire dapat lepak kat KFC dah kire dasyat dah tu.Tapi make sure kol mak abah bitau kat mane Liz berada.Time tu gune public phone je tau!Mase tu Liz form 3 kot dalam tahun 1994.Memang sangat2 best!!

Then bile sambung form 4 kat vokasional,Liz kene dok hostel.Kat sini lagi happening!!Dapat pulak geng2 yang sekepala.Dan alhamdulillah,persahabatan kami masih utuh sekarang ini.Dan yang paling best best best,kat sinilah Liz berjumpe kali pertamanya dengan buah hati pengarang jantung Liz yang i luv luv forever and ever ;D

Bile sambung study kat UITM,bertambah lagi geng2 sekepala.Dah agak bebas ofcos la lagi best!!Nak2 dah drive gi kelas sendirikan!Ke sana ke mari kalo x ngan kawan2 sure ngan boipren.Sampai boipren pun naik bosan nak melayan kerenah makwe kesayangan dier nie muahahha...

Pastu bile dah grad,stat keje pulak.Sangat gumbira sebab dah mula pegang duit hasil titik peluh sendirik.Bila duit agak2 dah cukup,harta pun dh kumpul sesikit,mula pikir pasal kawen.Auwwww!!!Nie lagi seronok ;P.So, bertarikh 12 Februari 2005 kami pun settle down.Wedding kami antara momen2 terindah yang akan Liz kenang sampai bila2....

Dan sekarang,saat2 kegembiraan Liz bersambung lagi dengan kehadiran 2 orang cekodok kesayangan Liz, SARAH dan AIMAN.Saat2 kelahiran mereka adalah pengalaman paling GEMBIRA dalam hidup Liz yang juga akan Liz kenang sampai bila2.Setiap saat bersama mereka adalah sangat membahagiakan dan menggembirakan hati Liz.Harapan agar kebahagiaan dan kegembiraan ini akan kekal selamanya...

So,hari nie Liz nak share the latest Happiest Moment dengan korang sume.Yang nie sehari sebelum besday Liz aritu dekat Lost World of Tambun (entry pasal LOWT later baru stori k ;P)

:: MY 2 PRECIOUS ::



:: MY HAPPIEST MOMENT ::

:: LOVE THEM BOTH WITH ALL MY HEART ::



Dan demi untuk merakamkan momen2 indah seterusnya dalam hidup Liz dan family,dengan berbesar hati Liz nak join contest Nuffnang ini :D



Dear Olympus + Nuffnang Team,

Alangkah bestnya kalau saya dapat memiliki salah satu daripada camera yang tersebut di bawah coz di masa akan datang,semua Happiest Moment milik saya akan dapat di rakam dengan sangat cantik dengan adenya bantuan camera tersebut :P




Wish me luck kengkawan :D

1 comment:

nn said...

gud luck beb...