Pages

Wednesday, March 30, 2011

Ceria Dalam Gundah

Macam pernah ku lihat saja sampul ini tapi di mana ya??!!Ek eleh...kecoh lak Liz nie kan.

Sile ke SINI kalo nak imbas kenangan lampau uhuks!!


Kalo dulu panggilan & penempatan kali pertama.Kali nie lak penempatan baru.

Meh Liz share la ye.
Ekceli jabatan tempat Liz bertugas sekarang bakal dipindahkan ke Putrajaya sedikit masa lagi.Mane2 yg dok Putrajaya tu konfem tau building opis baru mereka (bukan saya) yg hampir2 dgn PICC tu.Alah...bangunan yg ala2 berkembar bak KLCC.Tapi xla setinggi itu kan.Rase2 ader yg dh tau ke currently Liz nie under jabatan mane??Hehehe....moh le teka2 ngan Liz lagi hikhikhik..
(macam la org heran kan!)

:: Inilah surat pertukaran Liz ::

Khabar yg kami akan berpindah ke Putrajaya dh didengar since last year lagi.Just tunggu building tu siap je.So,awal tahun aritu,Liz dah buat surat permohonan utk ditempatkan di sekitar KL or Selangor sajork.Liz mmg x sanggup nak berulang dari Shah Alam ke Putrajaya.Kalo kire pergi balik,perjalanan yg Liz kene harung adalah lebih kurang 100km sehari.Kalo seminggu 5 hari kerje.Sabtu Ahad public holiday (bace cam dialog citer Ali Baba Bujang Lapok).Sebulan dah 20 hari.Tu kalo 4 minggu sebulan.Cer kire,

20hari x 100km = 2000km sebulan
Liz rase naik kete dari utara ke selatan Malaysia pun x sebanyak kilometer itu.

Argggghhhh....PITAM *_____*

So bile dh kire2 expenses TOL,MINYAK,MAINTENANCE etc etc etc etc etc,rasenye ini adalah keputusan muktamad yg Liz TERPAKSA amik.Ye la,gaji bukan besor pun kan!

So semalam pi redah JPA Putrajaya utk amik surat penempatan.
Opis baru,x jauh dari opis lame :-)

1 April 2011-akan melapor diri di JPA dahulu .Doakan yg terbaik utk Liz.

p/s:Dlm hati sekarang rase tersangat la sayu nk tinggalkan my buddy's kat sini :-(
Sayang sgt kat dorang.Tapi nak wat cane kan.Setiap pertemuan pasti diakhiri dgn perpisahan.Dan terpikir2 lak,adekah opis baru nnt akan ader geng2 sebest dorang nih?!Seronokkah daku di opis baru nanti??

Huurmmm....2 more DAYS TO GO.....

2 comments:

'...ReDhUaNRiZqAlFiSyA...' said...

x mo kawan akak...sape nk teman emma g ikea, g mkn mihon sop kt duta,sape nk teman g sogo, jln TAR,g ikano,g beli brg bby kt bb store, fabolous mom, g tropicana shpng centre n etc...nk jln2 kt bwh ilangkan boring...akak memang ar..sian emma tau....jasmin pon dh ilang trus ilang trus d mata n di hati...huhuhu sedey tau....

'...ReDhUaNRiZqAlFiSyA...' said...

huhuhu...sedey....